Det er ingen hemmelighed at triathlon er en stor del af mit liv. Siden jeg i 2012/2013 kom ind i sporten, har det været min helt store interesse. Derfor stiftede jeg bl.a. i 2016 triathlonportalen Pastaparty.dk.

Men også udenfor forretningsverdenen fylder triathlonsporten meget. Jeg har aldrig kendt til en sport, hvor der er meget variation i træningen hver eneste uge. Og hvor helt almindelige mennesker, er så tæt på sportens største stjerner.

Jeg har en forkærlighed for kortdistance

I modsætning til de fleste i triathlonsporten, er det ikke den legendariske ironmandistance der har min største interesse. Bevares, jeg medgiver at det er fascinerende med den lange distance og de tider den kan blive tilbagelagt på.

Men jeg synes faktisk at kortdistance er sjovere. Både at se på og selv at køre. De korte distancer er meget mere intense, og kører man dem selv, er det nemt at køre stævner hver eller hver anden weekend. Det er hamrende svært når man kører ironman 😉

På trods af kærlighed til kortdistance: Lanzarote 2020 er målet

Når det er sagt, så kunne jeg da godt tænke mig at køre en ironman en dag. Og det kommer jeg også til. Mit mål er at køre IRONMAN Lanzarote i 2020, simpelthen fordi den er så legendarisk – ja faktisk nok den hårdeste i verden, hvis vi snakker i rent IRONMAN-regi.

Og så er der jo selvfølgelig Hawaii, hvor vel nok enhver triatlet ét eller andet sted har en drøm om at give sig i kast med. Men det kræver at man kvalificerer sig, og så skal der virkeligt trækkes mange timer ud af træningskontoen. Der er det ikke altid helt passende med kort-og-hårdt træning.

Men hvis jeg elsker kortdistance så meget, hvorfor så køre Ironman? – Ja, jeg er glad for du spørger 😉

For selvom jeg har en forkærlighed for kortdistance, ser jeg det alligevel som meget fascinerende med den udholdenhed der kræves på halve og hele ironmans. For ikke at sige det psykiske spil, man uden tvivl kommer til at spille undervejs.

Så i bund og grund har jeg et mål om Lanzarote, simpelthen for at bevise overfor mig selv, at godt nok er jeg født med højoktan benzin i musklerne. Men jeg kan altså også køre på diesel.

Kvalitet i træningen, giver mig mere tid til familie

Og det leder mig til det næste. For, for mig handler det om at nyde sporten, med den træning og de konkurrencer der følger med. Jeg har engang haft store pro-drømme, men de er feset ud af ballonen igen. Nu er målet at være i god form, samtidigt med at jeg har tid til både arbejde og familie. Særligt sidstnævnte vil jeg gerne bruge mere tid med, end jeg gør nu (det er bl.a. min store motivation i forhold til iværksætteri).

Men at være blandt de hurtigste age groupere, vil jeg nu gerne alligevel (når jeg da om 20 kg har nået min targetvægt på 75 kg).

Derfor er min træning også planlagt meget atypisk i forhold til hvordan man andre triatleter træner. Og så alligevel. For der bliver da alligevel brugt en del tid på det, hvor jeg virkeligt forsøger at få så meget løb ind i programmet som muligt, uden at blive skadet (jep, jeg har meget sarte akillessener, svangsener og skinneben).

Svømning ved jeg at jeg med en relativt lille indsats (læs: ca 10.000 meter om ugen), kan ramme et tærskelpace på 1:30-1:32 pr. 100 meter. Og på cyklen er jeg så heldigt stillet at jeg har været cykelrytter i den teenagerperiode hvor kroppen udvikler sig allermest, og at jeg derfor bare skal kigge på et sæt pedaler, så er jeg ved at være i cykelform.

Derfor er både svømning og cykling også bare mere eller mindre kort-og-hårdt, imens jeg på løbet forsøger at få så meget mængde på som muligt.

Du kan jo selv se et eksempel på hvordan min uge er planlagt herunder.

Sådan er min træning planlagt

Inden jeg udpensler hvordan jeg har planlagt min træning (er self-coached btw), kan jeg da lige nævne at du kan følge mig på Garmin Connect (min profil er her). Så kan du selv følge med, mere eller mindre i real time.

Mandag
 • 75 min svømning (Enten restitution, et teknik eller et udholdenhedspas. Ved restitution/teknik er tiden sat ned til henholdsvis 45 eller 60 minutter)
 • 20 min styrketræning (udelukkende styrketræning af mine lægmuskler, for at forebygge akillesseneskader)
Tirsdag
 • 75 min cykling (Enten restitution, powerintervaller eller fartintervaller. Ved restitution er tiden sat ned til 45 eller 60 min, alt efter hvad der er nødvendigt)
 • 45 min løb (Enten restitution eller tærskelintervaller. Ved restitution er tiden sat ned til 30 min. Er der tærskelintervaller på programmet, gennemføres disse kun hvis jeg føler mine ben kan holde til det. Ellers erstattes det af en løbetur i zone 2)
Onsdag
 • 75 min svømning (Enten et teknik, et power eller et fartpas. Ved teknik er tiden sat ned til henholdsvis 60 minutter)
 • 20 min styrketræning (udelukkende styrketræning af mine lægmuskler, for at forebygge akillesseneskader)
Torsdag
 • 105 min cykling (Enten tærskelintervaller eller Vo2Max-intervaller. Ved Vo2Max er tiden sat ned til 75 min)
Fredag
 • 75 min svømning (Enten et udholdenhedspas eller et styrkepas)
 • 20 min styrketræning (udelukkende styrketræning af mine lægmuskler, for at forebygge akillesseneskader)
 • 75 min løb (Altid et udholdenhedspas)
Lørdag
 • Ingen træning. Det er min mentale og fysiske fridag, hvor jeg ikke træner og hvor jeg spiser hvad jeg har lyst til
Søndag
 • 135 min cykling (muskulær udholdenhedspas)
 • 45 min trailløb eller bakkeintervaller (løber med høj intensitet, men på trails. Det gør jeg for at få intensitet i løbetræningen, samtidigt med at jeg skåner sener og muskler mest muligt. Engang i mellem bliver trailløbet erstattet af bakkeintervaller, for at få større styrke i mit “tråd”)